فروش گلاب ربیع توسط بسیاری از فروشگاه های عطاری و مراکز عرضه عرقیات سنتی صورت می گیرد. گلاب یکی از انواع عرقیات سنتی است که از قدیم تا کنون به عنوان یک محصول گیاهی آرام بخش مورد استفاده قرار گرفته است. گل محمدی یا گل گلاب به طور معمول در فصل بهار و اردیبهشت ماه می روید که از تبخیر و تقطیر آن گلاب به دست می آید. آسیای صغیر و منطقه غرب آسیا از نخستین مناطقی هستند که از گلاب استفاده می کردند. مهمترین خاصیت گلاب آرامش بخشی آن است که این امر سبب استفاده از آن در مراسم سوگواری می باشد. در حال حاضر شرکت های زیادی در امر تولید گلاب فعال هستند که برند ربیع یکی از برند های به نام در این زمینه می باشد. این شرکت دارای سالیان زیاد تجربه در امر تولید این فرآورده های گیاهی و عرقیات طبی و داروئی می باشد.
خرید عمده بهترین گلاب در بازار
یکی از موارد مصرف گلاب تهیه انواع دسر ها و شیرینی ها و همچنین نوشیدنی های مختلف به ویژه در فصل تابستان می باشد. نوع گلاب و درجه خلوص آن متفاوت است و ارقام مختلفی از آن با عنوان گلاب دو آتیشه یا دو تقطیره وجود دارد که دارای درجه خلوص بیشتری بوده و قیمت خرید آن نیز بیشتر است.
برای خرید گلاب ربیع دو آتیشه بسته به میزان نیاز به آن خرید گالنی و خرید ظروف کوچک آن از نمونه خرید هایی است که از بازار صورت می گیرد. خرید عمده همان طور که ذکر شد، به صورت گالنی است و در ظروف بیست لیتری به فروش می رسد.
شهر کاشان از مراکز تولید و توزیع گلاب ربیع یا سایر برند های موجود در کشور است که گلاب این ناحیه شهرت جهانی دارد و از نقاط مختلف داخلی و خارجی خرید عمده آن صورت می گیرد.
آشنایی با بهترین نوع گلاب
گلاب حاصل تقطیر و تبخیر گل محمدی از تیره گل سرخ است که به عنوان نوعی اسانس معطر نیز به کار برده می شود. بهترین نوع گلاب دارای مشخصاتی می باشد که بدان وسیله می توان کیفیت آن را تشخیص داد. از جمله این خصوصیات عبارتند از:
- خوش بو و خوش عطر
- طعم تند و تلخ
- بی رنگ
- زلال
- فاقد رسوب یا ماده خارجی
- دارای بوی ترشیدگی
- تولید در شرایط استاندارد
بهترین نوع گلاب طی آزمایش های مختلف در آخرین مراحل تولید به تایید لازم رسیده و در گلاب های با کیفیت مهر تایید بهداشتی زده می شود. علامت سیب سلامت نیز که بر روی برخی محصولات خوراکی ثبت می شود نشان دهنده کیفیت بالای این تولیدات می باشد. گلاب های دو آتیشه طی دو مرحله تقطیر به دست می آیند و و محصولی که به این شکل حاصل می شود غلظت بیشتری دارد و البته مصرف آن نیز کمتر است.
بنابراین به گونه ای می توان گفت که خرید گلاب دو آتیشه و غلیظ به صرفه تر است و مدت زمان بیشتری می توان از آن استفاده نمود.
بررسی مواد تشکیل دهنده گلاب ربیع
ماده اولیه تشکیل دهنده گلاب ربیع همان گل محمدی یا گل سرخ است که از جوشاندن آن به دو روش سنتی و صنعتی تولید می شود. در روش صنعتی گل محمدی را که در فصل بهار و عمدتا در ماه اردیبهشت می روید، در داخل دیگ های مسی جوشانده و طی تقطیر بخار حاصل از آن را سرد می کنند، در نتیجه محصولی که به این شکل به دست می آید، گلاب نامیده می شود.
نوع صنعتی گلاب نیز در کارخانجات به کمک ماشین های تمام اتومات تولید می شود اما در هر صورت باز هم ماده اولیه تشکیل دهنده آن همان گل محمدی می باشد. از آن جا که لازم است این تولیدات برای مدت زمانی ماندگاری داشته باشند ممکن است موادی جهت افزایش ماندگاری به آنها افزوده شود که در روش های سنتی کمتر از ترکیبات استفاده می شود.